„Челюсти“ на Спилбърг допринесе за изтребването на акулите


Режисьорът Стивън Спилбърг определено е икона в света на киното. Един от най-добрите му филми е “Челюсти”.

Но, неотдавна той сподели нещо любопитно, макар и за съжаление и неприятно.

А, именно, че този кинохит е допринесъл за негативния образ на тези интелигентни същества. А, това е довело и до масовото им изтребване.

По последни данни, след излизането на филма досега, популацията им е намаляла с до 71%.

„Опенхаймер“ и „Барби“ в спор за „Оскар“-а

Днес този хищник е застрашен, а на много места по света се лови единствено за перките. Много народи приготвят от тях супа.

След това се пускат в океана, но са безпомощни и стават жертва на други хищници.

Той е впечатлен от факта, че зрителите възприемат филма “Челюсти” като страшен, без самите те да са се сблъсквали с този върховен хищник.

Самият режисьор се е ръководил от филмите на Хичкок, който нарича “най-добрия учител”. Способен да показва ужаса, без зрителите да го виждат.

Дори сценаристът на филма, Питър Бенчли отправи апел да бъдат пазени акулите, защото те намаляват болните видове и спомагат за запазването на екосистемите.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин



    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.