Себастиен Йонду – от бодигард до талантлив дизайнер


Карл Лагерфелд e емблематично име в модния бизнес. Роден на 10.09. 1933 г в Хамбург, Германия, в заможно семейство, той е известен с дръзките си дизайни и постоянните експерименти и изненади.

До смъртта си през 2019 година, за него се говори като “несравним интерпретатор през мъглата на момента”.

Баща му Кристиан трупа богатството си, продавайки кондензирано мляко в Германия, а майка му Елизабет е талантлива цигуларка, високо ценена от музикалната общност по света.  От най-ранно детство Лагерфелд проявява засилен интересен към дизайна и модата. Първите си “опити” прави, чрез изрязване на снимките от модни списания.

Апартаментът на Карл Лагерфелд е продаден

Истинският му досег с магията на модата започва в Хамбург.

Едва навършил 14-годишна възраст, той заминава за столицата на модата – Париж.

Там се опитва да скицира и да развива собствени дизайни и работи върху нови видове платове. С тях дори взима участие в конкурс по дизайн и за негова изненада печели първото място.

Съдбата го среща с друго емблематично име в модата- Ив Сен Лоран, с които стават близки приятели.

Но, днешната ни история е за може би най-близкия човек до него. Запознайте се със Себастиан Йонду.

Този млад и изпълнен с енергия мъж, започва кариерата си преди 20 години като негов бодигард, модел, а след това и личен асистент.

През 2018 година, дори вдъхновява твореца да създаде и представи на широката общественост колекция, включваща дрехи, обувки и аксесоари, акцентиращи върху различния и неповторим стил. Стилна модна линия, съчетаваща небрежното с официални мотиви.

В колекцията се включват дрехи, обувки и аксесоари. Семейството на Йонду има компания специализирана в художествените произведения от XVIII в.

Именно в тази сфера, Йонду се запознава с Лагерфелд и двамата си допадат.

Дори младия мъж получава шанс, който мнозина нямат и се появява веднъж в живота – да работи за великия дизайнер.

Себастиен високо ценеше бившият си шеф. Наричаше го “баща, приятел и шеф”.

Повече време прекарва с него, отколкото със семейството си и двамата изграждат близки семейни и професионални отношения.

Благодарение на напътствията му се развива професионално.

Но, освен това работи върху себе си и признава, че така го е  но и станал по-добър човек и се докоснал до нова култура и различно социално ниво, а срещите с различни хора го накарали да заговори на “техния език”.

Описва себе си на младини като любопитен, но не и арогантен човек, който иска да успее в живота и да се наслади на красивите мигове и скъпите неща, а благодарение на любопитството си успява да пробие и в модния бизнес.

Днес той няма много време за почивка. Постоянно е в движение. Когато е в Париж сутрин се вижда с близки и приятели, а следобед е в кабинета на Карл и посещават различни модни къщи или вечерят заедно.

Има разнообразни интереси, които го карат да се освободи от стреса и работата – спортува, кара мотори, тренира бокс от 15-годишен, обожава сноуборда и сърфинга. Старае се, когато е в столицата на модата да се придвижва с колело.

Другите му страсти са четенето и електронните джаджи.

Но, всичко си има граници и когато целият този шум му омръзне, обича да разпуска на о.Свети Барт, където се наслаждава на красивата природа и страхотната кухня.

Себастиан Йонду е истинския пример, че човек, ако има желание и капчица талант се нуждае единствено от подадена ръка, за да разкрие пълния си потенциал и да докаже на света и хората около себе си, че животът не поднася всичко наготово, а трябва и мъничко старание.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.