Това е най-дългият влаков маршрут в света от 2024 г


Когато става въпрос за международни пътувания, обикновено се сещаме за самолети, тъй като това прави пътуването по-бързо и по-евтино. Може дори да предпочетете да пътувате с кола, тъй като предлага повече уединение.

Въпреки това, ако имате време, пари и чувство за приключение в неизвестното. Тогава изминаването на най-дългия маршрут с влак в света може да е в списъка ви с приключения.

Най-дългият мост в света

Пътуването с влак придава нещо романтично и поетично. Напомнящо за отдавна отминали дни, преди дори да са съществували самолети.

Защо не се насладите на фантастичната природа на над дузина страни на това епично 21-дневно, 18 755-километрово пътуване с влак? През Европа, Сибир и Азия

Този по-дълъг маршрут стана възможен едва наскоро с откриването на новата построена от Китай железопътна линия Ботен–Виентян в Лаос. Тя е на стойност 6 милиарда долара и свързва Китай с Югоизточна Азия.

Най-дългият влаков маршрут в света започва от южна Португалия в Лагос, преминавайки през Испания към Париж.

След Париж ще тръгнете през останалата част от Западна Европа. Докато пътуването стигне до Източна Европа и Русия. И всичко това с известната „Транссибирска“ железопътна линия. Която отнема около 6 дни от Москва до Пекин и обхваща Монголия по пътя. След това ще отидете от Ботен до Виентян, Лаос след дълго пътуване през Китай.

 

Новата железопътна линия беше открита на 3 декември 2021 г. Преди това трябваше да вземете влак до Сайгон. Но нито една железопътна линия не свързва Виетнам и Тайланд.

Старият начин да направите това пътуване е с автобус през Камбоджа и до Тайланд. Сега с новата железопътна линия вече е възможен най-дългият влаков маршрут в света.

Нощен влак ни отвежда направо до Северното сияние

От Виентян ще стигнете до Банкок, а оттам е последният етап от пътуването до грандиозната Малайзия. И най-накрая това приключение завършва в Сингапур.

21 дни и 18 755 км по-късно най-накрая ще изминете най-дългия маршрут с влак в света.

Цената на това епично пътуване е приблизително 1200 евро. Което не е много повече от самолетен билет от Западна Европа до Сингапур. Разликате е че, ще можете да видите 13 държави по пътя. Това невероятното пътуване определено си заслужава.


Един коментар

  • Пенка

    май 25, 2024 at 7:32 pm

    Ох само някой да ми плати билета и отивам

    Reply

Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.