„Volkswagen“ с мащабна инвестиция в Бразилия


Германският автомобилен производител „Volkswagen“ обяви плановете си за разширяване на производството си в Бразилия. По предварителни данни очакваната стойност на инвестицията е в размер на 16 милиарда реала (3,3 милиарда евро).

Парите ще бъдат инвестирани поетапно до 2028 година. Това е двойно повече от предварително обявените цифри като беше предвидено до 2026 година да се вложат в производствената дейност 7 млрд. реала.

Компанията ще разшири порфолиото си в страната, като ще бъдат представени до 2028 година нови 16 модела, в т.ч електрически и хибридни модели.

В това има логично обяснение, защото именно „Volkswagen“ е с най-голям ръст на продажбите при високопроходимите и леки коли в страната.

Новите модели включват пикап, който ще се произвежда в завода на „Volkswagen“ в Сао Жозе дош Пинаиш и превозно средство, което ще бъде конструирано изцяло в Бразилия във фабриката в Таубате.

Нов двигател за хибридни превозни средства ще бъде произведен в завода в Сао Карлош.

Освен това изпълнителният дериктор на бразилското подразделение Чиро Пособом заяви, че инвестициите ще бъдат насочени първоначално към проекти за декарбонизация на четирите завода на компанията в Бразилия.

В момента на бразилският пазар се води надпревара между „Volkswagen“ и „Fiat“, като първата компания е увеличила продажбите с 29,5% до 345 039 превозни средства.

Но, отстъпва на конкуренцията.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.