Тленните останки на цар Фердинанд се завръщат в страната ни


Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България. Траурната церемония ще се състои в царския дворец „Врана“.Началото е обявено за 15:30 ч. и е отворено за граждани.

Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени от град Кобург в София с военен самолет. Ковчегът ще бъде свален тържествено и положен в катафалка, която ще отпътува към двореца „Врана“.

цар Фердинанд

Там ще бъде посрещната от Симеон Сакскобургготски и неговото семейство. Заедно със Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, официален пратеник на Светия Синод. Както и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.

За желаещи да отдадат последна почит пред ковчега на покойния цар вратите ще бъдат отворени. Първият цар от Третото българско царство лежи непогребан в криптата на църквата „Св. Августин“. Там цар Фердинанд е положен във временен саркофаг пред гробницата на родителите му – принц Август Сакс-Кобургски и Готски и принцеса Клементина Орлеанска, се посочва в съобщението.

Цар Фердинанд умира на 10 септември 1948 г. в град Кобург, Германия, на 87-годишна възраст. Неговото голямо желание е тленните му останки да почиват в България. След почти 76 години желанието му се изпълнява.

Хареса ли ви тази статия? Абонирайте се за нас в социалните мрежи!

За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Фейсбук , групата ни за любопитни новини във Фейсбук или ни последвайте в Telegram 


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.