Ученици обновяват Алеята на космонавтите в Ловеч


Ученици от Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч преобразяват бетонната стена на Алеята на космонавтите в града, съобщиха от общинската администрация.

Инициативата е по повод 45-годишнината от полета на първия български космонавт, която тържествено ще бъде чествана на 10 април.

Белослава Панчалеева изобразява Млечния път. Тя ще постави и надпис с текст от емблематичната песен на Валя Балканска, рееща се в космоса – „Излел е Дельо хайдутин“.

Ученичката разказа, че идеята е дошла от учениците и тяхната учителка по рисуване, а материалите се осигуряват от Община Ловеч.

Държавното горско стопанство-Ловеч откри Седмицата на гората

Шест деца от 10 до 12 клас се избрали да представят различни образи, свързани с космоса. Изобразено е извънземно, както и котка, играеща си с Марс. Ще бъдат нарисувани и космическите апарати „Вояджър 1“ и „Вояджър 2“.

„Обичам да рисувам, с това се занимавам от малка. Самата инициатива ми е много интересна, защото излизам от зоната си на комфорт.

Така ще оставя нещо от себе си и ще покажа на другите, че космосът и рисуването са интересни. Това ме провокира и да науча повече за полета на първия български космонавт Георги Иванов, който е от Ловеч“, заяви Белослава Панчалеева.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.