Салвадорското правителство успя да разбие голяма част от бандите в страната


Две години след като президентът на Салвадор Наиб Букеле обяви война на местните банди, днес близо 75% от членовете и са вече зад решетките. Това съобщи министърът на сигурността.

Датата 27 март 2022 г. завинаги ще остане в историята на страната като повратен момент срещу организираната престъпност. Точно тогава само в рамките на един уикенд бяха регистрирани 87 убийства между ченовете на бандите.

Две години по-късно министърът на сигурността Густаво Виляторо съобщи, че са арестувани 79 184 предполагаеми членове на тези престъпни организации.

Той добави, че все още предстои да бъдат арестувани близо 25 000 заподозрени членове на банди, но подчерта, че не всички от тях се намират в Салвадор.

Бунт в еквадорски затвор, откъдето избяга топ престъпник

От влизането в сила на извънредното положение през март 2022 г. властите са конфискували 8122 превозни средства, 3965 огнестрелни оръжия и 20 140 телефона, сочат официалните данни.

С масираното разгръщане на армията и полицията правителството до голяма степен успя да разбие престъпните мрежи, които практикуваха изнудване, трафик на наркотици, убийства и тероризираха населението.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.