Най-младият футболист в Англия, който не разви потенциала си


Всеки юноша мечтае да стане част от титулярния състав на любимия си отбор. Някой сбюдват мечтата си и дори стават легенди. Други не успяват да развият потенциала си. Трети имат нещастието да се сблъскат с множество контузии, които да се отразят на психиката им и да ги сринат.

Точно такъв е случаят с най-младият футболист в Англия. Неговото име е Рубен Ноубъл-Лазаръс. Едва ли сте го чували, защото не остави следа по терените на острова. Причината- контузиите.

Едва на 15 години и 54 дни през 2008 година, когато подписва първи си професионален договор с Барнзли.

Така задминава по този показател Алберт Гердалт, който през 1929 година е на 15 години и 156 дни, когато си пресъединява към Брадфорд.

А, с това и става най-младият футболист в историята. Веднага се отличава с физика и усет пред гола. Веднага е повикат при отбора до 18 години. В първият си мач срещу Шефилд Юнайтед, успява да отбележи дори хеттрик.

В тима е още младият Кайл Уокър, който днес се подвизава в Манчестър Сити.

Все по-често влиза като резерва в мачовете за Брадфорд и скоро е възнаграден с първи професионален договор. Какво повече може да иска един талантлив футболен юноша.

Но, щастието му трае само три години.

Точно на 18-годишният си рожден ден, Рубен Ноубъл-Лазаръс уврежда връзките на глезена. Рехабилитаторите успяват да направят всичко възможно, но това се отразява на експлозивността и бързината му.

Постепенно започва рехабилитация, която трябва да го върне на терените до месеци. Но, това не се случва точно по план. Вместо да тренира с отбора, той тренира по индивидуална програма.

Талантът от Манчестър, който дори не дебютира

Но, вече губи бързината си и финтовете му не са толкова добри, макар, че изпълнява стриктно указанията на физиоспециалистите.

За да възвърне формата е даден под наем на Рочдейл, но нещастието и там го спохожда. В мач от първенството си вади рамото и следват нови месеци на възстановяване. Изкарва две години с кратки появи на терена.

Следва опит за трансфер в Брекпул, където 10 минути след загрявката къса ахилес и това вече тотално срива таланта. Нови месеци на възстановяване, дори се опитва да се разсее излизайки с приятели.

Но, за разлика от други таланти като него, не се отдава на алкохола, а работи неуморно с физиотерапевтите, за да се върне на терена и най-после да прави това, което най-много обича- да играе футбол.

От проби на проби, най-накрая се озовава в Голкар Юнайтед. Преживява трудно факта, че не играе редовно и дори през главата му минават тежки мисли.

Краят на кариерата му идва през 2020 година, когато е едва на 28 години. Пандемията от Ковид променя живота на мнозина и той решава, че е време да поеме по нов път в живота си.

Днес той мисли да помага на млади футболисти, като им дава насоки за по-добро възстановяване след травми и да не позволява още един талант като него да бъде погубен.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.