Международен етнофестивал в Хасковко с покана за участие


На 31 май 2024г в село Минерални бани, област Хасконво ще се проведе 21-ия международен детски етнофестивал “Децата на Балканите – с духовност в Европа”

Организатори на етнофестивала са КНСБ и Благотворителен фонд “Проф. д-р Желязко Христов“. Съорганизатор е Община минерални бани.

Крайният срок за записване на участниците е 10 април 2024г, а самите записвания могат да се направят и на официалния сайт на КНСБ

Етнофестивалът е посветен на Международния ден на детето – 1 юни.

етно Минерални баниБългарска национална телевизия е партньор на събитието. По време на фестивалните дни, телевизията ще заснеме два концерта, както и документален филм за целият фестивал. Заснетите концерти и филм ще бъдат излъчени по БНТ, БНТ-2 и БНТ-3.

Чрез етнофестивала се цели развитие на културата и изкуството, издигане на духовността и предоставяне на възможност за изява на талантливи деца.

Посланията, които отправя фестивала са за съхраняване и развитие на фолклорното наследство и автентична култура на Балканите, Европа и света. Чрез фолклора на народите се изпраща послание за толерантност и уважение между различните етноси и култури.

Международен етнофестивал ще бъде открит на 31 май от 10 часа в Летния театър на община Минерални бани. Краят на събитието се очаква да бъде в следобедните часове на 1 юни. Тогава ще бъдат официално отличени лауреатите на фестивала.

Близо 2000 участника, придружители и гости от България и чужбина се очакват да присъстват на събитието.

Деца от Босна и Херцеговина, Северна Македония, Сърбия, Турция, Молдова, Грузия и Индея са заявили вече участие.

Като награден фанд на етнофестивала са предвидени парични награди в няколко категории – фолклор, съвременни танци и характерни танци/ класически балет.

По време на дните, в които ще се провежда фестивала, ще са организирани и други интересни съпътстващи мероприятия.

Във Вършец се провежда международен турнир по танци


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.