Хонконгска компания ще строи най-голямата ФЕЦ в България


Компанията United Energy Group, базирана в Хонконг купува Еднолично дружество с ограничена отговорност „Грийн Профит“, Хасковски минерални бани.

фотоволтаициС тази сделка, компанията United Energy Group за проучване и добив на нефт и газ, косвено придобива право на строеж на 250 MW ФЕЦ „Симеоновград – Поляново“.

Тази новина беше съобщена от Българска агенция за инвестиции.

Хасковската фирма ще бъде продадена за 37,5 мил.евро. Така новият собственик придобива право на сервитутно право върху позелени имоти, както и разрешение за изграждане на

ФЕИ Симеоновград – 70MW и Фотоволтаична централа „Поляново“ – 180 MW

Фирмата става собственик и на съответните спомагателни инфраструктури и присъединителни съоръжения на посочените поземлени имоти.

United Energy Group заявява,

групата възнамерява да започне изграждането на проекта и да пусне в експлоатация най-голямото слънчево съоръжение в България до 2025 г.

Все още не ясно на какъв етап са административните процедури по изграждане на проекта, но компанията заявява, готовност да бъде водещ производител на енергия от соларни мощности.

ЕООД „Грийн Профит“ е хасковска фирма с Едноличен собственик на дружеството е Делчо Николаев Пехливанов. Договорът е подписан на 29 март.

Ще бъдат изграждани фотоволтаични централи върху земеделски земи

До момента КЕВР е издала разрешително за проект на Rezol Energy за 229MW капацитет соларен парк.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.