Google се съгласява да изтрие милиарди истории в режим инкогнито


Google, която разработи браузъра Chrome, се съгласи да изтрие милиарди записи. Запазени в хронологията на потребителската активност в режим инкогнито. Съобщава Асошиейтед прес. Google ще предприеме тази стъпка като част от предсъдебно споразумение, сключено с група потребители. Които обвиниха ИТ гиганта в незаконно наблюдение.

В замяна на това потърпевшите се отказаха от всякакви материални претенции и преференции по отношение на дружеството. Струва си да се отбележи, че условията на споразумението позволяват на отделни потребители на браузъра да съдят Google в бъдеще. Като искат обезщетение за щети от събирането на данни.

След като бъде постигнато споразумение между страните, сделката трябва да бъде одобрена от съдията от окръжния съд на САЩ. Следващото заседание по делото е насрочено за 30 юли. Миналия август бе разрешен груповия иск „Браун срещу Google отива в съда“. Молбата на Google за отхвърляне на делото не бе уважена.

Освен това в бъдеще корпорацията ще бъде задължена да разкрива подробно в описанието на режимите на браузъра всички подробности за събирането и използването на лични данни на потребителите от компанията. Данните, които подлежат на споразумение съгласно условията на сделката, се оценяват на 5 милиарда долара и обхващат целия период до декември 2023 г.

България отново посреща колите на Google Street View

По-рано Google разшири отказа от отговорност, който описва условията за използване на режим инкогнито по време на същия пробен период. Преди да започне процесът, на началната страница на инкогнито в Google Chrome нямаше индикация. Че режимът не е променил начина, по който уебсайтовете и самият Google събират потребителски данни. Според ищците по този начин компанията е нарушила държавните закони, забраняващи недекларираното наблюдение.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.