Последните въглищни централи в Нова Англия ще бъдат затворени


Компанията Granite Source Power (GSP)  обяви, че затваря последните въглищни мини в САЩ.

Това стана след подписване на споразумението с Агенцията за опазване на околната среда на Съединените щати (EPA).

По този начин след затварянето на завода, щатът ще започне нов път към възобновяемо производство и съхранение на батерии.

Статутът на региона без въглища идва като част от по-голямо обещание на САЩ да премахнат въглищните електроцентрали до 2035 година.

Така страната ще се фокусира върху превръщането си в лидер в чистата енергия като поетапно всички щати премахнат въглищните си централи.

Великобритания планира изграждане на ядрени централи

Все повече спадат печалбите във въгледобивната промишленост. Основната причина е  евтиния природен газ и прогнозите за загуба на работни места.

САЩ се присъединяват към 56 други нации в ангажимента да не строят нови въглищни централи и да закриват съществуващите такива.

През следващите години се планира да се инвестира в нови слънчеви централи.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.