Победа за български деца на международно състезание по STEM и роботика


Децата от Начално училище „Алеко Константинов“ град Харманли,  отбор „ALEKO Engineers“, с ръководител Мария Карабалиева, заслужено извоюва най-високото отличие на 10-то юбилейно STEM & Educational Robotics Competition 2024, Гърция.

награда международно състезание STEMПроекта разработен от учениците на „Тема Интелигентна система за наблюдение на времето и спешна помощ в област Сицилия“, в категория Code-o Rama, впечатли журито с иновативност, знания, приложно инженерство и въображение.

На 31 март, в Атин Faliro Olympic Stadium Атина, Гърция, беше домакин на 10-то STEM & Educational Robotics Competition 2024,на което имаше международно участие. Д-р Стаматиос Кримизис, президент на Атинската академия и президента на STEM Education г-н Йоанис Сомалакидис бяха част от журито на състезанието.

Осем бяха категориите, в които всички участващи отбора представиха своите разработки. Участниците се явяваха на два етапа. За вторият, финален етап, успяха да се класират 38 отбора.

Българско участие в състезание по роботика и STEM в Гърция

Българските деца от Начално училище „Алеко Константинов“  Харманли и Основно училище „Васил Левски“ Разград спечелиха са победители в Националното състезание проведено в Разград, проведено по-рано праз март тази година. Като победители, двата отбора бяха поканени за участие на Международната състезание за по STEM и в Атина,Гърция. Там те не само представиха България, но и показаха интелигентност, креативност, въображение.

отбор от Харманли спечели състезание в Гърция„Отлично представяне за отборите от НУ Алеко Константинов- Харманли

на Международното състезание в Атина!

Екипът на „Aleko Engineers“ впечатли журито с представянето на кода си по своя проект по иновативния за Гърция метод Code-o-rama. Организаторите на състезанието с международно участие споделиха, че никой от чуждестранните отбори не е направил Code-o-rama, възпитаниците на НУ „Алеко Константинов“ бяха единствените, за което получиха огромно признание.

Отборът „FC Aleko“ също бяха наградени подобаващо!

Браво ученици, достойно представихте България и Харманли!“

Написа в своят профил Ръководителката на екип „ALEKO Engineers“ – Мария Карабалиева.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.