Опашки от камиони до 13 км на границата между Румъния и Унгария


Опашки от камиони, достигащи 13 км, се образуваха на основните гранични пунктове на румънско-унгарската граница заради католическия Великден.

Унгарските власти бяха наложили забрана за влизане на територията на страната на превозни средства с тегло над 7,5 тона, а ограничението беше отменено в 23:00 ч. снощи.

Граничната полиция Гюргево залавя все повече фалшива стока

Според приложението „Трафик онлайн“ на уебсайта на румънската Гранична полиция шофьорите на камиони чакат най-малко 320 минути, за да излязат от Румъния през граничен пункт Вършанд, където са отворени две ленти за интензивен трафик.

На пункта Нъдлак 2 колоната от камиони е дълга 13 километра, а времето за изчакване на формалностите за влизане в Унгария е най-малко 240 минути, въпреки че са отворени пет ленти.

На Нъдлак 1 работи една лента, а на опашката се чака минимум 90 минути, информира Аджерпрес.

Говорителят на Гранична полиция Арад (на границата с Унгария) Андрей Динка заяви за Аджерпрес, че струпването на камиони е предизвикано от трите дни на ограничения в пътното движение, наложени в Унгария заради католическия Великден. Движението на товарни превозни средства с тегло над 7,5 тона бе ограничено на територията на Унгария от петък.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.