На Кулата задържаха 108 кг канабис


На 30 март на входа на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кулата“ при рутинна проверки, служителите на Териториална дирекция Митница София спират за проверка товарна композиция с влекач и полуремарке, пътуваща от Испания.

В хода на проверката е установено, че в товарното полуремарке има 14 кашона с вакуумирани полиетиленови пликове, съдържащи зелена тревиста маса.

При тестването тя е реагирала положително за канабис. Общото количество е 108,27 килограма, като стойността му възлиза на 1 728 000 лева.

В кола на ГКПП „Капитан Андреево“ откриха €190 000

Окръжната прокуратура в Благоевград е привлякла като обвиняем и е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали С.С.

Понастоящем мъжът е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа. За контрабанда на наркотици законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от десет до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.