България отново посреща колите на Google Street View


Помните ли как през далечната вече 2012 година набиращата тогава популярност услуга Google Street View започна да заснема различни пътища и градове по цял свят. Тогава и България бе включена в тази услуга.

Street View е популярна функция в Google Maps с над 220 милиарда изображения от цял свят, благодарение на които разглеждането на далечни дестинации и световни забележителности е постижимо само с няколко клика.

Сега разбираме, че от компанията отново ги пускат из пътищата на страната, като не само ще бъда актуализирани забележителност и маршрути, но и заснети нови изображения от красивата ни страна.

Сред дестинациите са включени Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник.

Така потребителите на услугата ще разгледат голяма част не само от градовете, но и как се развива инфраструктурата в тях.

Те ще имат възможнст да се ориентират и в избора си на пътуване, благодарение на 360-градусовите изображения на всички културни и исторически забележителности в страната ни.

Тук екцентът е върху поверителността, като преди качването на снимките, всички лица на хора и регистрационни номера се замъгляват чрез специална технология.

Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона „Съобщете за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.