В Германия арестуваха сестрата на лидера на Хамас


Израелската полиция днес съобщи, че е арестувала сестрата на лидера на движението „Хамас“ Исмаил Хания.

Тя е задържана в Израел, където живее, във връзка с разследване за тероризъм, водено от полицията и от службата за вътрешна сигурност Шин Бет.

Сабах Абдел Салам Хания, която е на 57 години и има израелско гражданство, е „заподозряна, че е поддържала контакти с агенти на „Хамас“ .

И, че е част от радикалната палестинска организация, като същевременно подкрепя и подстрекава към извършване на терористични действия в Израел.

При обиск в дома на заподозряната в южния град Тел Шева полицията е открила доказателства за участие в тежки престъпления срещу Израел.

Междувременно представители на „Хамас“ за първи път се извиниха на жителите на ивицата Газа за страданията, причинени им от войната с Израел. Извиненията бяха поднесени в дълго изявление, публикувано снощи в канала на „Хамас“ в „Телеграм“.

Но, в същото време потвърждава желанието си да продължи военните действия, да постигане на окончателна победа за палестинците.

Организацията допълва, че се е опитала да въведе мерки, за да облекчи трудностите на хората и като пример посочва по-специално опитите за „контрол на цените“.

Анклавът преживява трудности още отпреди войната, заради наложената от Израел блокада през 2006 г. В Газа от години бедността и безработицата са големи, а нуждата от хуманитарна помощ е огромна.

Доставките са крайно недостатъчни, а по-голямата част от населението сега заради военните действия беше принудено да се премести в най-южната част на анклава, около Рафах, близо до затворената граница с Египет.

Град Рафах, който имаше под 300 000 жители преди войната, според оценките на ООН, в момента е приютил над един милион души.

След атаките на 7 октомври „Хамас“ ,Израел се зарече да унищожи палестинската групировка, която заедно със САЩ и ЕС е обявила за терористична организация. Затова предприе предприе офанзива, при която бяха убити 32 782 палестинци.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.