Седмица на гората в Сливен


Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) съобщиха днес, че в Сливен ще бъде открита Седмицата на гората. Мото на тазгодишното издание е „Гората е живот и … обща отговорност!“.

Славена Шейтанова от Югоизточното държавно предприятие (ЮИДП) обяви, че се очаква на тржествената церемония по връчване на наградите да бъде специален гост и министърът на земеделието в оставка Кирил Вътев.

Фиданки от явор, махалебка, черен бор, червен дъб раздават от неделя на жителите и гостите на града горските служители на Югоизточно държавно предприятие и Държавно горско стопанство – Сливен.

От 30 март експертите от Дирекция на Природен парк „Сините камъни“, Регионална дирекция по горите – Сливен и Държавно горско стопанство – Сливен организират познавателни игри за децата в специална шатра на главната улица.

Община Сливен организира днес концерт на деца от региона на открита сцена пред сградата на Общината.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.