Русия набира по 30 000 души месечно за фронта


По данни на британското военно разузнаване, Русия набира месечно по 30 000 войници.

Това се случва на фона на вчерашните атаки срещу украинската енергийна инфраструктура.

В резултат на ударите бе прекъснато електрозахранването в четири области. Освен това военното разузнаване отчита значително превъзходство в количеството боеприпаси и оборудване от руска страна.

Анализаторите предполагат, че по този начин, Русия цели изтощаване на противника, докато попълва собствените си загуби.

Според британското военно разузнаване Русия е успяла да надгради над неотдавнашното превземане на Авдеевка, „настъпвайки постепенно“ в западна посока от града в източната Донецка област.

В края на този месец тя почти сигурно пое контрол върху Орловка и Тоненкое и продължава да се опитва да превземе други села в района, продължава сводката.

Въпреки,че Киев успя да си върне някой райони след започналата преди две години война, страната трудно попълва нови войници на фронта и изпитва недостиг на боеприпаси.

Украинският президент Володимир Зеленски осъди руските нападения като отвратителни и за пореден път призова за повече международна помощ за защита на енергийната инфраструктура на своята страна.

Президентът на Украйна добави, че „Америка, Европа и други партньори знаят от какво точно се нуждаем“.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.