Българско участие в състезание по роботика и STEM в Гърция


Ученици от Начално училище „Алеко Константинов“ в Харманли и Основно училище „Васил Левски“ в Разград са представители на Бълтария в 10-тото Международно състезание по роботика и STEM образование.

Състезанието се провежда в Атина, Гърция. Началото е в далечната 2014г, когато се провежда първото състезание на ученици от цялата страна.

Победа за български деца на международно състезание по STEM и роботика

По-късно състезанието добира международен мащаб и сега в него участват отбори от цял свят. Този международен форум е резултат от сътрудничеството на COSMOTE с Организацията за образователна роботика и наука, STEM Education и WRO Hellas.

STEM отбор ХарманлиПреди да се запишат за участие, нашите деца от Харманли и Разград, участваха в Националното състезание за роботика и STEM. Там те се класираха на първите места

Състезание за роботика и STEM бе проведено на 17 март в Разград.

Участваха отбори цялата страна, които се състезаваха на тема „Средиземноморието: източник на живот и култура“.

Участниците се явяваха в две категории – робоинженерство и рабофутбол. Отборите показаха умения и креативност в създаването на роботи и механизми, вдъхновени от историята на Средиземноморието, както и такива, които играят футбол.

В превод STEM означава наука, технологии, инженерство и математика и напоследък.

Напоследък широко се заговори за STEM образование.

В този метод се набляга на преодоляването на разликата в знанията между учители и ученици, като децата са поставени в ролята на активни обучаващи се, а не пасивни слушатели.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.