Две поредни безплатни съботи в Историческият музей Хасково


Без входна такса за две поредни съботи, ще работи Регионалния исторически музей Хасково. Свободен ще е достъп за всички ученици, които искат да се докоснат до богата сбирка на музея.

На 30 март и 6 април, учениците на Хасково и страната, които в момента са във ваканция, ще могат да се възползват от предоставената възможност.  Петте експозиции на музея ще бъдат достъпни за посещение, а в първата събота на април ще бъде отворена за посещение и Паскалевата къща.

Работното време на Регионален исторически музей Хасково е от 10 до 16 часа.

Исторически музей ХасковоМузеят в Хасково съхранява над 120 000 движими паметници на културно-историческото наследство. Разполага с праисторически колекции, антични и средновековни материали. Особено интересна е колекцията от 22 000 средновековни монети.

Ремонтират най-голямото читалище в Хасково за 4 млн.лв

Етнографски колекции, завиден снимков фонд, колекции от оръжия, икони и предмети свързани с исторически събития ще предоставят на посетителите интересна информация и пълноценно прекарано време в музея.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.