Дермалните филъри и нашето здраве


Естетичната дерматология предлага на всеки възможност да направи нещо хубаво за външността си. Често липсата на информация е причина за липса на предпазливост или страх от тези процедури.

Най-често използваните и широко достъпни медикаменти са дермалните филъри с хиалуронова киселина. Тази киселина е естествена съставка на организма ни. Организмът  я познава и с времето тя се резорбира от тялото.

Филърите, освен хиалороновата киселина, съдържат допълнителни съставки. Тези съставки спомагат процесите за лифтиране и продължително стимулиране синтеза на колаген.

Има два начина за поставяне на филъри – инжекционна игла и канюла. Поставянето може да е на различни части на лицето и тялото.

Тези процедури трябва да се извършват прецизно от опитни специалисти в естетичната медицина. В противен случай могат да се получат усложнения и нежелани ефекти.

Има често срещани проблеми, които се дължат на съставките съдържащи се във филъра и на непрофесионалното му поставяне.

Звезделина Лютфи: Доброто здраве и красота са мисия възможна!

Така нареченото „препълнено лице“ е сериозен проблем. Това са неестествени бузи и скули с огромни устни, причината за които не винаги е прекомерно количество филър. Лоша преценка, непрофесионално поставяне и недобра техника могат да причинят неестествени резултати.

филъри здравето ниПоставянето на филъри може да доведе до обратен ефект, ако бъде поставен в грешна зона. Коригиране на нежелан резултат е свързано с допълнителна манипулация с хиалуронидаза, която не възтанови напълно състоянието на под кожата.

Не редки са случаите на грипоподобни оплаквания, главоболие след инжекция. Опаснот има и от блокиране на група мимични мускули, кръвонасявания, запушване на съд, възпаления.

Дермалните филъри възстановяват загубен обем на лицето, омекотяват лицевите черти, заличава повърхностни и дълбоки бръчки.

Естетическият успех е пълен, само когато не е сметка на нашето здраве.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин



    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.