Затруднено е преминаването през ГКПП Кулата


Затруднено е преминаването през граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кулата“/ „Промахон“, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. От гръцките власти е въведена временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично тежкотоварните автомобили преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на ГКПП „Промахон“ ще продължат до 16 април, уточниха българските гранични власти.

По информация на „Гранична полиция“ към 6:00 часа трафикът на ГКПП „Кулата“ е интензивен на изход за товарни автомобили. На другите гранични пунктове на границата с Гърция „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“ и ГКПП „Никопол“ на изход за товарни автомобили.

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина“ на изход за товарни автомобили.

Строително-монтажни дейности на пункта налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границата с Турция трафикът е интензивен на ГКПП „Капитан Андреево“ на изход за товарни автомобили.

На границата с Република Северна Македония движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.