Строежът на метрото затваря за шест месеца столичен булевард
Пътен ремонт


Кметът на район Слатина Георги Илиев съобщи, че от понеделник (01.04.2024 г.) до 30 септември 2025 г се затваря участък от столичния бул. „Шипченски проход“ в посока центъра.

Причината е, че с изграждането на Метростанция №4, се налага да бъде затворено едното пътно платно (в посока центъра) в участъка на булеварда между бул. „Асен Йорданов“ и ул. „Иван Димитров – Куклата“,

строеж на метро

През почивните дни ще бъде обновена пътната маркировка, ще се синхронизират съществуващите светофари в този участък и ще бъде изградена нова, временна светофарна уредба на кръстовището на бул. „Шипченски проход“ и ул. „Владово“.

По-евтини карти за градски транспорт за студенти и пенсионери от 1 май

Но, това няма да повлияе върху движението на трамваите.

По-скоро ще бъдат засегнат шофьорите, защото другото платно, което в момента помещава две еднопосочни ленти, ще се „превърне“ в двупосочно.

В района при старта на изграждането на метростанцията вече беше затворена ул. „Гео Милев“, която беше друга основна пътна връзка в квартала.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.