Русия с предупреждение към създателя на Telegram


След терористичната атака в концертна зала близо до Москва, ФСБ установи, че терористите са контактували посредством приложението Telegram. И, че не за първи пт това приложение се използва за вербуване на терористи.

Затова говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира пред руските журналисти, че Дуров трябва да бъде внимателен занапред. В момента Русия не планира да блокира приложението на територията на страната.

39-годишният Павел Дуров е роден в Русия, но живее в Дубай и има двойно гражданство от Франция и Обединените арабски емирства.

Telegram стартира монетизация за авторите на канали

Според държавната информационна агенция РИА Новости, мъжете са общували в специален радикален канал на групировката „Ислямска държава – Хорасан“.

Именно, заради липсата на цензура „Телеграм“ е толкова популярен сред хората и криминалните елементи. Мнозина аналитици обаче смятат, че именно терористичната атака, ще „развърже ръцете“ на Русия да блокира популярната платформа, за да ограничи свободата на словото в страната.

И отново позовавайки се, че прави всичко възможно, за да защити гражданите на Руската федерация.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.