Русия гони дипломат на молдовското посолство


Руското външно министерство заяви днес, че е извикало молдовския посланик в Москва и го е информирало, че един служител на молдовското посолство е обявен за персона нон грата.

По думите на ведомството то е направило това в отговор на „немотивираното“ обявяване на служител на руското посолство в Молдова за персона нон грата на 19 март.

Молдова изгони руски дипломат заради отварянето на изборни пунктове за руските президентски избори в сепаратисткия Приднестровски регион.

Молдовското правителство заяви, че ходът на Русия е бил израз на неуважение към суверенитета на Молдова.

Ще помагаме на Молдова в сферата на енергетиката

На молдовския посланик е била връчена и протестна нота във връзка с недопускане на руската делегация до сесията на конференцията на Организацията по прехрана и земеделие на ООН (ФАО).

Руското ведомство подчерта, че на молдовския посланик е било казано, че „официален Кишинев умишлено злоупотребява със статута си на страна домакин и открито политизира дейността на ФАО“.

„Подобно самоуправство от страна на молдовските власти грубо нарушава ангажимента им да осигурят равнопоставено участие на всички страни членки в това събитие на ООН“, заяви външното министерство.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.