Община Плевен кандидатства за интегриран градски транспорт


Община Плевен подкрепи предложението за съвместно кандидатстване с местната администрация по проекта „Интегриран градски транспорт на Плевен“ по програма „Развитие на регионите“ (2021 – 2027 г.).

Това съобщи председателя на Общинския съвет в Плевен доц. д-р Иван Малкодански на специална пресконференция. По този начин град Плеве продължава в настоящ тренд да развива и електрифицира градския си транспорт.

Предстои да бъдат закупени нови седем електробуси и прилежащите към тях зарядни станции, да се разшири системата за видеонаблюдение.

Една от целите на този проект ще е в мрежата на градския транспорт да бъдат обхванати и близките населени места до Плевен.

В Хасково тръгнаха първите „зелени“ автобуси

Предстои в близките дни Община Плевен и фирма „Тролейбусен транспорт“ да подпишат споразумение за общинско сътрудничество.

Припомняме, че градският транспорт в Плевен е изцяло екологичен. Със средства по европейски програми досега е обновен автопаркът с модерни тролейбуси и електробуси, изградено е второ депо, бяха разкрити и допълнителни градски линии.

Една от последните новости бе въвеждането на първата извънградска линия, обслужвана с електробус, от Плевен до близкото село Гривица.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.