Германия предлага на Израел да се откаже от ивицата Газа


Германският външен министър Аналена Бербок обяви, че Израел трябва да забрави за контрол над ивицата Газа. По думите това ще позволи създаване на смостоятелна палестинска държава.

И, че съдбата на ивицата трябва да е в ръцете на палистинците, които сами да определят бъдещето си, а не да бъдат държани в страх от „терористите от Хамас“.

Според нея там трябва да се проведат честни и демократични избори за създаване на правителство, което да е на всички палестинци, в т.ч и тези от Западния бряг.

Макар, че няма да стане „от днес за утре“, Бербок вярва, че това ще позволи за създаване на мир и спокойстиве в района за останалите арабски държави.

Германското правителство и в момента поддържа връзка с арабските си партньори, за да бъде сигурна в края на този конфликт и че в бъдеще ще има две независими държави – Израел и Палестина, без противоречия между тях.

Целта е да бъде изградеа палестинска автономна област, която да има всички структури на една официално призната държава- администрация, полиция, икономика.

Аналена Бербок обвини израелското правителство, че заселническата политика само пречи на мира в региона.

Изказването на Бербок беше предизвикано от спорното решение на Израел да обяви около 800 хектара от Западния бряг за земя на израелската държава.

Германският външен министър посочи, че осигуряването на предпазни механизми по време на преходния период, преди двете държави да могат да заживеят една до друга в мир, е възможно единствено и само чрез международни гаранции за сигурност.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.