Boeing ще получи 2 млрд.долара за бойната авионика на САЩ


Инженерите на комапнията „Boeing“ получиха голяма военна поръчка от американската армия.

Фирмата ще получи 1,4 млрд. долара, за да построи нови 17 нови едноместни и двуместни реактивни изтребители-бомбардировачи F/A-18 Super Hornet .

Става въпрос за 10 самолета F/A-18F Lot 46; два F/A-18F; и пет самолета F/A-18E Lot 47.

Освен тях, военните от Мериленд са поръчали 10 самолета F/A-18F Lot 46; два F/A-18F; и пет самолета F/A-18E Lot 47.

В цената е включен пакет за техническа поддръжка, както и разходите по експлоатация, поддръжка, инсталиране и обучение за F/A-18 и EA-18G.

Какво ще получи американската армия?

За първи път бойните изтребители F/A-18 постъпват на служба в американската армия през 1999 година. Те имат за цел да заменят старите F-14 Tomcat на ВМС и леките бомбардировачи A-7 Corsair II.

Въоръжени са с ракети въздух-въздух и въздух-земя и вътрешно 20-милиметрово ротационно оръдие M61.

Разполагат с пет външни горивни резервоара и позволяват зареждане във въздуха.

Разполага с активна електронно сканирана решетка (AESA), големи дисплеи в пилотската кабина и комбинира в каската  система за насочване.

Използва радар Raytheon AN/APG-79 AESA за търсене, проследяване и атака, както и електро-оптични сензори и лазерно насочване. Също така има инфрачервена система за търсене и проследяване.

Разполага с приемник за радарно предупреждение AN/ALR-67(V)3, вътрешно монтирани приемници на заплахи и опционални заглушители за самозащита.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.