За първи път жена става командир на германска военноморска база


За първи път жена поема ръководството на германска военноморска база. Това е Инка фон Путкамер, която ще поеме ръководството на ескадрилата миночистачи в северния град Кил.

Родена във Вилхелмсхафен, 41-годишната жена иска да бъде пример за подражание. Тя заяви, че армията и дава възможност да съчетава работата, да заема ръководна длъжност и да е близко до семейството си.

Разбира се, тя заяви, че осъзнава значимостта на длъжността и въпреки стреса, за нея е възможно да съвместява нещата, стига човек да може да си направи предварителен план на деня.

Инка фон Путкамер вярва, че жените също не са по-лоши ръководители от мъжете и че именно във въоръжените сили на Германия жените се издигат в кариерата наравно с мъжете.

Ескадрата включва 10 кораба за търсене и обезвреждане на мини. Неотдавна моряците откриха 1,8-тонна британска мина по време на учение в Килския фиорд.

Според полицейски доклади това е най-голямата неексплодирала бомба от Втората световна война, намирана някога в провинция Шлезвиг-Холщайн.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.