Украйна унищожи 26 руски дрона тази нощ


Украинските власти съобщават, че тази нощ са свалили 26 от 28 руски дрона „Шахед“, с които са атакувани различни части в Източна, Южна и Югоизточна Украйна.

По данни на военновъздушните сили, те са произведени в Иран, а в резултат на атаката

Произведените в Иран безпилотни самолети са били унищожени над части от Източна, Южна и Югоизточна Украйна, допълват от военновъздушните сили.

Губернаторът на Запорожка област заяви в „Телеграм“, че две жени са били ранени, когато отломки от свалени дронове са ударили жилищна сграда в областната столица Запорожие.

В резултат на отломките, има няколко пожара в района, но спасителите бързо са потушили пламъците.

Прокурорите в източната Харковска област съобщиха, че в ресторант, магазин и офиси са били повредени от отломки от три безпилотни самолета.

Украинските ВВС добавиха, че нощната атака на Русия е включвала няколко вида ракети, но не предоставиха повече подробности.

Русия редовно нанася въздушни удари по населени места далеч зад фронтовата линия в навлязлата в трета година нейна инвазия в Украйна.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.