Великобритания предлага бонус за нови офшорни вятърни паркове


Великобритания все повече се ориентира към зелената енеригя, затова държавата ще се опита да реализира идеята за нови вятрни паркове.

За съжаление предишният търг бе провален през миналата година, поради липса на интересен в кандидатите.

Затова този път правителството ще отдели бюджет от 1 млрд. паунда насочен към възобновяемата енергия и изграждане на следващото поколение вятърни парконе.

Това е най-голямата финансова подкрепа от правителството към офшортата вятърна енергия, за да бъде подпомогнат изменението на климата.

Разработчиците на офшорна вятърна енергия, включително Orsted A/S, се бориха през последните години на фона на растящите лихвени проценти и проблеми с веригите на доставки, което доведе до отменени проекти в Обединеното кралство и САЩ.

Великобритания с нова стъпка към декарбонизацията

Именно Великобритания е водеща в света в субсидирането на офшорна вятърна енергия, за да помогне на индустрията да се разрасне и да намали разходите.

През следващото десетилетие е предвидено да бъде утроен капацитета им, за да се намалят въглеродните емисии и да се повиши енергийната сигурност на страната.

Но, това ще се отрази и върху разходите за изграждането на необходимата инфраструктура. А, крайната цена ще бъде платена от потребителите.

По този начин, чрез увеличението на бюджета, Orsted, Iberdrola SA и RWE AG ще имат повече финансов ресурс, за да наддават за капацитети по-късно през годината.

Договорите гарантират, че получателите ще могат да продават електроенергия на фиксирани цени за период от 15 години.

Ако пазарната цена е под цената по договора, тогава операторите получават доплащане. Но, ако пазарната цена се покачи достатъчно високо, тогава вятърните паркове ще връщат пари на потребителите.

 


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.