ПП-ДБ връщат празна папка с мандата


Днес съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков обяви, че днес партията му ще върне празна папка на президента за съставяне на правителство.

Това стана само ден, след като от ГЕРБ отказаха да продължават с опитите за съставяне на правителство.

Той подчерта, че всички опити са се провалили, след като от ГЕРБ са отхвърлили предложенията им. И с това и опитите на партията му да не се хвърля отново държавата в хаоса на предсрочните парламентарни избори.

Затова и ще върнат празна папка, след като им е омръзнало да се молят на ГЕРБ за подкрепа. Според Кирил Петков, партията му е горда, че е спазила думата си и е направила всичко с чувство за дълг.

Мария Габриел оттегля кандидатурата си за министър-председател и прекратява преговорите

Ген. Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ, също потвърди, че „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ ще върнат на президента Румен Радев празна папка за втория мандат.

Причината – липса на ясна подкрепа за стабилно правителство. И обвини ГЕРБ, че искат предсрочни избори, но за да не се стигне до там, трябва от партията на Бойко Борисов да прояват политически разум.

„Защото много добре съзнаваме като политическа сила, че близо две трети от българските граждани не желаят предсрочни избори“, заяви той.

Днес президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на Николай Денков – кандидатът за премиер на ПП-ДБ.

Първият мандат за съставяне на кабинет с кандидат за премиер Мария Габриел приключи неуспешно вчера, след като парламентът гласува това решение с 226 гласа „за“, без „против“ и един „въздържал се“.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.