Откраднаха досиета на висшепоставени служители на Европол


През лятото на 2023 година от склад на Европол, скрит в сърцето на централата изчезват куп строгосекретни досиета на вишси полицейски служители. Новината обаче стана достояние преди дни и предизвика шок в тези среди.

Все още не се знае кой стои зад това престъпление и от централата в Хага отказват да дадат повече информация.

Само се знае, че става въпрос за четирима високопоставени полицейски началници, в т.ч на началник Катрид де Боле.

И в момента се опитват да се разбере начина по който са изнесени досиетата, защото в централата има строг контрол на достъп.

Припомняме, че Европол е една от най-големите правоприлагащи органи в Европа, която координира различни международни операции с ФБР и Интерпол.

Говорителят на централата Стивн ван Хакен заяви, че полицията сътрудничи на Европол в провеждащото се в момента вътрешно разследане и до приключването няма да се дава повече информация пред медиите.

Междувременно шефът на отдел „Човешки ресурси“ Масимилиано Бетин явно е освободен от поста, макар, че няма официална информация от агенцията. Местни журналисти попаднат на негова обява за търсене на работа в „Linkedln“.

Европейският надзорен орган за защита на данните също е уведомен, но и от са лаконични, че „в момента се провежда текущо разследване“ и няма да бъде давана повече информация до приключване на случая.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.