Нова термална оптика открива трасиращи куршуми и през деня


Оръжейният доставчик Teledyne FLIR представи нов и подобрен термичен мерник за снайперистки пушки.

Той безпроблемно може да проследява траекторията на изстреляните куршуми и денем и нощем на разстояние до 2200 м.

Новият ThermoSight HISS-HD бе видян от публиката по време на годишното изложение SHOT в Лас Вегас.

Ако сте виждали кадри от военни операции или филми, трасиращите куршуми помагат в нощно време, за да се проследи дали е поразена целта.

Но, също така издават позицията на снайпериста и застрашават живта му.

Днес те не разчитат само на стабилна ръка и качествена пушка. На помощ им идват новите технологии, сложната оптика и компютърните изчисления. Така се преценява скоростта на вятъра, налягането, началната скорост.

Снайперистите са една от най-квалифицираните длъжности във въоръжените сили и правоохранителните органи. Действайки от места за укриване, те трябва да могат да идентифицират, заключват и унищожават цели на разстояние, което понякога се измерва в мили – и за предпочитане с първия изстрел.

Те често охраняват официални лица и от бързото елиминиране на заплахата, зависи живота на поверените им субекти.

Благодарение на ThermoSight HISS-HD сега, снайперистите няма да бъдат зависими от времето, като дори и през деня могат да видят трасиращите куршума.

Това става благодарение на вградения сензор с криохладител, който намалява топлинния шум и разчита на увеличена разделителна способност.

Това не е някаква нова иновация. Но, е първата системата, която предлага такава особеност и то при висока разделителна способност.

ThermoSight HISS-HD може да бъде прилагане към различни мерници и оръжейни системи.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.