Италия отнема децата от семействата на „Коза Ностра“


Италия предприе безпрецедетни мерки срещу сицилианската и неаполитанска мафия.

Държавата ще изземва децата на мафиотите по специална програма, наречена „Свободен да избираш“ за пренеция срещу престъпността.

Тя съществува от 2012 година, като целта е да се разбие „порочната практика“ на предаване на властта по кръвна линия в Коза Ностра и другите мафиотски фамилии.

Председателят на парламентарната комисия за борба с мафията, Киара Колозимо обяви, че децата на осемгодишна възраст се учат да продават крек и да стрелят с различни по калибър оръжия.

Новината бе съобщена от министърът на правосъдието Карло Нордио на специална пресконференция.

Програмата е насочена към бастиона на най-влиятелната мафия – „Ндрангета“ – Калабрия, а сега ще обхване и другите две големи области, където действат мафиотските фамилии „Камора“ и „Коза Ностра“ – Кампания, областта, чийто главен град е Неапол и Сицилия.

От началото на програмата до момента около 150 деца са били настанени в приемни семейства или общности на тайни места в Италия, където се запознават с живота извън мафиотските кланове.

Близо 30 майки са избрали да последват децата си, а седем от тях са станали сътрудници на правосъдната система.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.