Автобусна катастрофа в Лайпциг с петима загинали


Най-малко петима души загинаха, а повече от 20 бяха ранени, при автобусна катастрофа, станала днес близо до град Лайпциг в Източна Германия.

Това съобщиха от  полицията и фирмата превозвач.

Автобус на градския транспорт предизвика катастрофа

Катастрофата стана на основна магистрала А9, свързваща Северна и Южна Германия около 9:45 ч. тази сутрин (10:45 българско време).

Тогава шофьор на автобус на фирмата „Фликсбус“ изгубил контрол върху управлението на превозното средство и то излязло от магистралата, след което се е преобърнало.

За момента причините за произшествието не са известни.

Спасителни хеликоптери и линейки са се отзовали на мястото на трагичния инцидент. Магистралата е била затворена и в двете посоки. Шофьори на спрени автомобили са били помолени да освободят аварийната лента.

Смята се, че в автобуса е имало 53 пътници и двама шофьори. Превозното средство е пътувало от Берлин за швейцарския град Цюрих.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.