Прокурори се оплакаха от оказан натиск


Божидара Ганева от Софийската градска прокуратура обяви, че и е оказван натиск.

Това изявление направи пред временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

По думите ѝ това продължава около година. Тя също така заяви, че заедно с Петьо Петров имат издадена забрана да се запознава и да да извършва каквато и да е административна дейност.

Тя поиска думата и изрази готовността си да отговори на въпроси, ако има такива, въпреки че нейно изслушване не е предвидено в дневния ред.

Градският прокурор Илиана Кирилова заяви на свой ред, че кръгове няма и никога не е оказала влияние на нито един прокурор, по нито едно дело.

Тя обясни още, че има доклад на ГДБОП, който е по заповед на Бойко Рашков, по времето му на вътрешен министър, по отношение на полицейски коли, които са стояли пред заведението „Осемте джуджета“.

Не е установено дали тези коли са охранявали ресторанта. Тя добави, че категорично не познава Мартин Божанов и адвокат Емил Писков, а Велимир Атанасов го познава само като съдия в районния съд.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.