Национален конкурс за лирично стихотворение по случай Националните Славейкови празници


В Трявна започва националният конкурс, посветен на името на Петко и Пенчо Славейкови.

Той е част от Националните Славейкови празници, които се състоят ежегодно под патронажа на президента Румен Радев.

Тази година Националните Славейкови празници в община Трявна ще се състоят в периода от 14 до 16 юни.

„Авторитетната „Славейковата награда“ се присъжда на български или чуждестранен автор за лирично стихотворение след провеждане на националния конкурс.

Надпреварата е анонимна и няма възрастови ограничения. Авторите участват с едно стихотворение от максимум 30 стиха.

Текстовете трябва да бъдат неиздавана досега поезия.

Юлияна Цанева, експерт „Връзки с обществеността“ в Община Трявна, обяви, че за неиздадено произведение се приема това, което към крайната дата за участие в конкурса не е публикувано (на хартиен носител или в електронна книга) от издател в обособен том, включително в сборник от множество автори“.

Не се допускат до участие стихотворения, публикувани в Интернет сайтове и социални мрежи, както и такива, които са участвали, без да бъдат награждавани, в един или повече литературни конкурси.

Текстовете на чужд език трябва да бъдат придружени с превод на български език, допълват организаторите.

Творбите за Националния конкурс „Петко и Пенчо Славейкови“ се изпращат в електронен вид или на хартиен носител. Творбите на хартиен носител се изпращат в два екземпляра – един екземпляр само с текста (неподписан) и един екземпляр – с текст, с името и фамилията на автора, адрес и телефон за връзка.

Двата екземпляра се слагат в общ плик, който се изпраща на адрес: гр. Трявна  5350 , ул. „Ангел Кънчев“ № 21, Община Трявна, за Национален конкурс „Петко и Пенчо Славейкови“,  а електронните на имейл slavkonkurs.tryavna@gmail.com. Краен срок за изпращане на творбите – 10 май 2024 г.

До 15 май на сайта на общинската администрация ще бъдат публикувани всички творби. Гласуването за наградата на публиката приключва на 29 май, а резултатите от журирането и електронното гласуване ще бъдат обявени на 30 май.

Носителят на „Славейкова награда“ получава парична премия от 2500 лв. и почетен плакет, вторият в класирането – 1000 лв. и почетен диплом, и третият – 500 лв. също с почетен диплом. След приключване на обявения срок и електронното гласуване на сайта на Община Трявна се връчва и Наградата на публиката, която е на стойност 500 лв., допълнена отново с почетен диплом, допълниха от Община Трявна.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.