В Еквадор убиха най-младия си кмет


27-годишната Бригита Гарсия кмет на Сан Висенте, Еквадор и нейният директор по комуникациите Хайро Лора са намерени застреляни в кола рано в неделя сутринта, съобщи полицията в Еквадор.

Гарсия беше член на партията „Гражданско революционно движение“ на бившия президент Рафаел Кореа. На страницата си в „Х“ той обяви, че е съкрушен от новината за смъртта на кмета.

Бригита Гарсия, кмет в Еквадор

Изпълняващият длъжността президент Даниел Нобоа също осъди убийството и заяви, че прокуратурата и полицията разследват случая с бързи темпове. Той обеща също да засили мерките за сигурност в Еквадор.

Убийството на Гарсия е една от проявите на вълната на насилие, обхванала Еквадор. Президентът Нобоа обяви извънредно положение през януари и го удължи през март, като нарече 22 престъпни групи терористични организации.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.