Пуснаха сайт за въвеждане на еврото


Във връзка с въвеждането на единната европейска валута в България, Министерство на финансите откри информационен сайт еврото.бг.

Целта на електронната страница е да дава сигурна и актуална информация. Относно новини, решения и събития, свързани с въвеждането на единната европейска валута в България.

Освен текстово съдържание, са включени и видеоклипове, галерии с изображения и документи. Има и календар, представящ пътя на България към еврото и други.

За въпроси и отговори от граждани и бизнес влезте в рубрика „За еврото“. Целта на рубриката е да се предоставя информация за всички аспекти и обстоятелства, свързани с процеса на въвеждане на еврото. Тук може да бъде намерена и информация за еврозоната и за пътя, който страната ни извървява към нея.

Друга рубрика в страницата свързана с присъединяването на България към еврозоната е „Вярно ли е, че“. В нея чрез факти е даден отговор на някои от най-често срещаните неверни твърдения и неоснователни притеснения.

Митовете се оборват най-лесно с фактология и данни. Различни гледни точки в рубриката „Експертите говорят“. В нея с кратки интервюта водещи икономисти, финансисти, синдикалисти, ръководители на бизнес асоциации, коментират за потребителите „горещи“ теми. Свързани с ефектите и влиянието върху бизнеса и бита на хората от въвеждане на еврото.

В „Новите пари“ са представени изображенията на сериите банкноти, изработени от Европейската централна банка (ЕЦБ). Тези с които се разплащат гражданите на страните в еврозоната. Тук може да бъде разгледана и създадената от БНБ брошура на българските евромонети.

Отредено е място и на отразяването в медиите в процеса на присъединяване на страната ни към еврозоната. В специална рубрика могат да се прочетат аналитични статии и интервюта от пресата и електронни медии.

Страницата постоянно ще бъде допълвана с информация, мнения и коментари на водещи специалисти от различни области. Както и с последните важни за потребителите новини за процеса по въвеждане на еврото.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.