Пилатес и методът Пилатес


Йозеф Хубертос Пилатес (известен днес като Джоузеф) е роден е в Германия през 1880г. Като дете е болнав и със слаба физика. Страда от рахит и астма. Въпреки болестите си, той имал здрав дух. Започва да практикува различни спортове като гимнастика, ски, бокс, гмуркане, които укрепват тялато му.

Упражненията и спорта изграждат неговата атлетична фигура още на 14 години и той забравя за болестите си.

Преди Първата световна война се занимава с професионален бокс, преподава упражнения, дори е бил цирков артист. По време на войната е назначен, като санитар и където се грижи за ранени войници. Там, Пилатес прилага своите методи на трениране на мускулите и движенията на пациентите. Изработва за тях приспособления за упражнения. Тези приспособления, създадени от подръчни материали, са в основана на тренировъчната апаратура, която Пилатес развива в бъдеще.

Пилатес е автор на методика упражненияСлед войната, заедно със семейството си заминава за Америка, където отваря свое студио за спортни упражнения, базирани на неговия метод. В Новия свят, Пилатес намира много последователи и така упражненията му започват да се практикуват в цял свят.

Методът Пилатес е метод, който използва набор от упражнения, насочени към развиване на мускулите и увеличаване на плътността на тялото. Подобрява координацията, коригира стойката, подобрява баланса, кара мускулите да са еластични, спомага за движението ставите и гръбначния стълб.

Дихателните упражнения, техниката на дишане с коремните мускули, дълбоко и правилно дишане са в основата на метода. Акцентира се не върху качеството на изпълнените упражнения, а не върху количеството. Самите упражнения се изпълняват бавно и прецизно, със съсредоточено дишане.

Практикуване на този метод е доказано ефективен при болки в гръбначния стълб, поради укрепване на мускулния корсет.

Спортът при подрастващите – защо е важен за тяхното здраве

Пилатес трениловките са подходящи за всички възрасти и за хора с различни възможности.

Ползите от пилатес са укрепване на тялото, увеличаване на гъвкавостта, развива основната сила, подобрява стойката, поддържа дрането, стимулира хармонията между тялото и духа.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.