Цените на петрола започнаха плавно покачване


Тази сутрин търговията в Азия започна с покачване цени на петрола. Войната в Близкия изток и засилващата се ескалация между Русия и Украйна засили опасенията на инвеститорите за глобалните доставки.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се покачиха с 52 цента или 0,6% до 85,95 долара за барел.

Котировките на американския лек суров петрол поскъпнаха с 55 цента или 0,7% до 81,18 долара за барел.

И двата показателя поевтиняха с по-малко от 1% миналата седмица спрямо предходната седмица, като причина за това беше нарастващият курс на долара.

Според президентът на „NS Trading“ Хироюки Кикукава, има все по-малка надежда прекратяване на войната между Израел и „Хамас“.

А, това създава опасност за глобалните доставки на петрол.

Междувременно, според данните на фирмата за енергийни услуги „Бейкър Хюз“, само за година петролните платформи в САЩ намаляват и в момента са 509 на брой.

А, това означава по-малко доставки и не толкова сигурно енергийно бъдеще за САЩ.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.