БФС с похвала от ФИФА за системата ВАР


Българският футболен съюз получи официално признание от ФИФА във връзка с успешното въвеждане и използване на VAR технологията по родните терени.

Това бе разбрано от писмо, адресирано до изпълнителният директор Борислав Попов от Йоханес Холцмюлер -ръководител на отдел „Футболни технологии и иновации“ към ФИФА.

„Имаме удоволствието да Ви информираме, че Българският футболен съюз вече е в списъка ни с опитни организатори на турнири във връзка със системата VAR – гласи част от писмото.

Арсен Венгер и шефът на ФИФА зрители на мача България-Танзания

Това означава, че БФС е интегрирал и използвал успешно тази технология в рамките на три години и е получил три поредни официални одобрения от ФИФА. От този момент нататък БФС няма нужда да получава одобрение от ФИФА, за да използва VAR системата. Благодарим на екипа Ви за ползотворното сътрудничество.“

Системата се окачва да бъде използвана в периода 2-18 април в Националната фуболна база „Бояна“, докато се провеждат обучения на различни отбори от детско-юношески академии.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.