„Автомобилна администрация“ на протест с искане за по-високи заплати


Работещите в областните отдели на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА) ще преминат към общонационални стачни действия в няколко града в страната.

Това ще стане на 27 март, като към стачните действия на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ (ИААА) и членове на Конфедерацията на труда (КТ) „Подкрепа“, ще се присъединят и редица техни колеги от други градове.

В ефективните стачни действия ще се включат служители на агенциятав Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, София, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен.

Протестиращите искат да се изравнят възнагражденията на тези, които имат еднакви длъжности. Сред другите искания на служителите е увеличение с пне 30% на сновните работни заплати.

Според тях няма достатъчно кадри в пътия контрол, затова и там трябва да се попълни щата с поне 200 длъжностни лица.

Не на последно място искат да им се осигури качествено работно и униформено облекло и подобряване на условията на труд.

Въпреки, че по закон те нямат право да излизат в ефективна стачка по време на работния процес, те заявяват, че ще извършат дейността, наложена им по закон и ще останат на ралотните си места.

Поведението на служители ще е съгласно Арбитражното споразумение, подписано от ИААА и представителите на КТ „Подкрепа“ в агенцията, за позволените стачни действия.

Протестиращите искат да бъдат приетите споразуменията постигнати през 2023 г с ръководството на Изпълнителната агенция.

Работещите в градския транспорт протестират

От там им обясняват, че трябва да изчакат бюджета да бъде приет със задна дата и тогава ще им бъдат изплатени заплатите.

Към момента всички служителите потвърждават, че няма увеличение и те получават същата сума, както преди Нова година.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.