Във Вършец се провежда международен турнир по танци


И през 2024 година Вършец е домакин на танцовия турнир за купата на общините от област Монтана – „Montana open“, който се провежда в зала „Арена Вършец“ във Вършец.

Това е петнадесето издание, което води началото си от 2006. Провежда се без прекъсване до 2019 година ежегодно в началото на астрономическата пролет.

През последните пет години обаче бе прекъсната проявата, заради COVID пандемията.

В турнира участват 92 двойки, сред които и деца, от девет държави – България, Босна и Херцеговина, Хърватска, Гърция, Унгария, Молдова, Румъния, Сърбия и Словения.

Вокалната студия „Дъга“ отбелязва 30 години от създаването си

От България участват 13 спортни клуба от София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Монтана, Враца, Асеновград, Перник и Чирпан.

Спортните двойки танцуват пред около 700 зрители в залата.

Изпълненията се оценяват от утвърдени съдии от различни страни и континенти по света.

След финала на надпреварата във всяка възрастова група те дават своите оценки, изготвя се класиране и се раздават купи и медали.

При най-големите танцьори снощи първо място спечели спортна двойка мъж и жена от Унгария, следвана от двойки от България и от Румъния.

Гости на турнира късно снощи бяха настоящият областен управител на Монтана Ивайло Антонов и бившите областни управители от последните 20 години.

Почетена беше паметта на покойния Тодор Върбанов, който като областен управител през 2006 година е създал турнира и е помагал многократно на клуб „Огоста данс“ в Монтана – организатор на състезанията от тогава до сега.

Сред гостите бяха и кметове на общини от региона, като приветствие поднесе кметът на Вършец Иван Лазаров, а самият турнир откри кметът на община Якимово Георги Георгиев.

Преди официалното откриване снощи беше направен парад на знамената – под звуците на музика танцьори понесоха знамето на всяка от 11-те общини от област Монтана.

Днес продължават състезанията.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.