Лестър Сити предприема действия след обвинения срещу Висшата лига


Поради нарушени финансови правила, клубният отбор Лестър сити издава „спешно съдебно производство“ срещу Висшата лига и EFL.

Обвинението от стана на Висшата лига към тях е свързано в периода 2022-2023г, за предполагаемо нарушаване на правилата за разходи по време на престоя си в дивизията от най-високо ниво.

Поради непредставени одитирани финансови отчети във Висшата лига, „Лисиците“ могат да бъдат наказани отнемане от 4 точки.

„Лийдс“ сломи лидера „Лестър“ в Чемпиъншип

За разлика от неотдавнашните дела за приспадане на точки, включващи Форест и Евертън, където се изискваше независимо изслушване на комисията, за да се разгледа делото в рамките на 12 седмици от повдигането на обвинение, няма определен срок за изслушването на Лестър.

По-късно този месец при публикуване отчетите си в Companies House би станало ясен мащабът на тяхното наказание.

Висшата лига няма участие в наказанието, което е изцяло по преценка на независимата комисия.

Лестър също така заяви, че „ще продължи да се бори за правото на всички клубове да преследват амбициите си, особено когато те са били разумно и справедливо установени чрез устойчиви спортни постижения“.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.