В Германия вече може да се зарежда с чист биодизел


Горната камара на германския парламент, Бундесратът, взе решение, че в бъдеще шофьорите в страната ще могат да зареждат и био дизелово гориво.

То се прозвежда изцяло от определени отпадъчни продукти, в т.ч готварското олио от фритюрниците в ресторанти.

По този начин в страната се проправя пътя за въвеждането на биодизелови горива на германския пазар.

Вече като „чисти“ горива ще бъдат отбелязвани и парафиновите дизелови горива. Досега беше разрешено само да се смесват с традиционно дизелово гориво.

В Хасково тръгнаха първите „зелени“ автобуси

Тъй като биодизелът отделя по-малко емисии на въглероден диоксид от обикновения дизел, се очаква, че промяната може да допринесе за борбата с изменението на климата.

Според германското министерство на околната среда в момента цялото количество отработени готварски масла се използва за примеси в транспортните горива.

Германската асоциация на автомобилната индустрия (VDA) все пак определя решението като „благоприятно за околната среда и климата“.


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.