Турция и Русия в съюз срещу тероризма


Във връзка с терористичното нападение в концертния център „Крокус сити хол“ край Москва от вчера (22 март), президентите на Русия и Турция проведоха телефонен разговор.

Припомняме, че в атаката загинаха над 130 души.

Реджеп Тайип Ердоган изказа съболезнование на руския си колега Владимир Путин, съобщиха от Дирекцията по комуникации на турското президентство.

Турският държавен глава осъди по най-категоричен начин „този подъл терористичен акт, извършен срещу невинни хора“, се казва в съобщението на Дирекцията.

Ердоган заяви, че това нападение трябва да напомни, че регионът е „буре с барут“ и трябва всички конфронтации да бъдат прекратявани навреме и възможно най-скоро, но по мирен път.

Турският лидер заяви на Путин, че нападението край Москва изтъква „необходимостта кризите в региона да бъдат прекратени по мирен път възможно най-скоро“.

Той е посочил още, че Турция е готова да развива сътрудничество с Русия в борбата с тероризма.

Великобритания обвини „Хизб ут Тахрир“ в тероризъм

В телевизионно обръщение Владимир Путин каза, че всички нападатели са били заловени, поднесе съболезнованията си на близките на жертвите и обяви утрешния 24 март за ден на национален траур.

Федералната служба за сигурност на Русия съобщи, че във връзка с нападението са задържани 11 души, включително четиримата пряко замесени в атаката


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.