Разработчик на игри от серията Netflix осъден на смърт в Китай


Бившият изпълнителен директор на Yoozoo Games, Xu Yao бе осъден на смърт в петък в Китай за отравяне на основателя на компанията Лин Ци. Който е продуцент на популярната поредица „„The Three-Body Problem“.

Лин Ци на 39 години е хоспитализиран на 16 декември 2020 г. с подозрение на отравяне след като е пил чаша чай. Той почина 10 дни след инцидента.

Освен това още четирима служители на компанията се чувствали зле по различно време от септември до декември.

Yoozoo GamesПрез декември Полицията задържа Сю няколко дни след смъртта на Лин и му отправи обвинение по подозрение в заговор за убийство.

По-рано Yoozoo Games предостави на Netflix правата да адаптира фентъзи трилогията „Спомен за миналото на Земята“ от Лю Цисин.

Сериалът по книгата е продуциран от създателите на „Игра на тронове“, а Лин Ци е назначен за изпълнителен продуцент на шоуто.

BBC съобщи, че компанията е издала емоционално изявление в своя официален микроблог на Weibo. „Сбогом младост“, се казва в него и се добавя: „Ще бъдем заедно, ще продължим да бъдем колеги.“


Оставете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


За нас


Ние сме млад новинарски сайт и се стараем да предложим на нашите читатели подбрано качествено, интересно и любопитно съдържание, което да събуди интереса към знанието и смислените неща от деня, страната и света.


КОНТАКТИ

ОБЩИ УСЛОВИЯ


Бюлетин    Нашият уебсайт използват бисквитки за по-добро сервиране на съдържание. Приемайки нашите общи условия, вие се съгласявате с тях.